عسل دیابتی چیست؟

عسل دیابتی از محصولات زنبور عسل است که در مقایسه با دیگر عسل ها درصد کربوهیدرات، گلوکز، فروکتوز و ساکارز کمتری دارد. همانطور که میدانید عسل به طور کلی یک قند طبیعی کربوهیدارات است، پس قابل انتظار  است که بر قند خون تاثیر بگذارد. در مطالعاتی که در سال ۲۰۰۴ انجام شد عسل همچون قند شکر، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را درگیر کرده است. همچنین محققان دریافتند که در افراد دیابتی، عسل دیابتی باعث افزایش قند خون تا ۳۰ دقیقه پس از مصرف شده‌است اما با این حال سطح قند خون تا حدود ۲ ساعت بعد کاهش یافته و نسبت به قند شکر به سطح پایین‌تری می‌رسد. همچنین، محققان دریافتند که ترشح هورمون انسولین که اصلی‌ترین عامل کاهش دیابت و قند خون است نیز، بعد از مصرف عسل دیابت بیشتر میشود.مصرف عسل دیابتی به آن دسته از افرادی توصیه می‌شود که رژیم غذایی سالم داشته و درپی کنترل دیابت خود هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود که حتما قبل از مصرف با پزشک معالج در این زمینه مشورت شود تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود. همچنین توصیه می‌شود که حتما این عسل به صورت خام مصرف شود چرا که عسل فراوری شده ممکن است حاوی شکر یا شیرین کننده‌ها باشد و پس از مصرف، قند خون را بیش از حد بالا برده و مصرف کننده دچار دردسر شود.

عسل شوید

176,000 تومان340,000 تومان

عسل قنقال وحشی

192,000 تومان375,000 تومان

خواص عسل دیابتی چیست ؟

تاکنون تعدادی از محققان، آزمایش‌هایی در زمینه خواص اصل دیابتی انجام داده‌اند و مقالات علمی نیز در این زمینه به چاپ رسیده است. که مهم‌ترین خواص عسل دیابتی را در زیر عنوان خواهیم کرد:

  • افزایش انسولین در بدن

آیا با عوامل افزایش‌دهنده قندخون در بدن آشنایی دارین؟ ژنتیک ، ابتلا به بیماری‌ها‌ی مختلف، اضافه وزن، بی‌تحرکی، افزایش‌ سن و غیرهباعث افزایش قندخون می‌شود. وجود برخی از این عوامل گریزناپذیراست  پس چگونه می‌شود افزایش قند رو متوقف کرد؟ پژوهش‌های زیادی روی انگبین خام صورت گرفته و که  استنتاجی نشان میدهند مصرف اصولی خوراکی‌هایی مثل همین انگبین، میزان قندخون در بدن رو تثبیت می‌کند. صد البته در کنار مصرف این ماده دارویی باید برنامه غذایی کم‌چرب و کم‌کالری داشته باشین و سبکی متفاوت از گذشته رو برای خودتون تعریف کنین.

انجام آزمایش‌های مربوط به قندخون، پایش دائمی ‌‌میزان قند و مشاوره با پزشک برای کنترل غذاها و خوراکی‌ها‌ سبب می‌شود سیستم بدن تنظیم شود. در نتیجه لوزالمعده که وظیفه کنترل میزان قند‌خون در بدن رو به عهده دارد، کارکرد منظم‌تری پیدا می‌کند.

  • کاهش خطر قلبی در بیماران قند

برخی از شواهد موجود در نحقیقات انجام‌شده در این زمینه ثابت می‌کند عسل دیابتی می‌تواند چندین عامل خطر بیماری قلبی که در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شایع است را کاهش دهد. عسل دیابتی می‌تواند سطح کلسترول LDL، تری گلیسیریدها و التهابات را کاهش دهد. اما همچنان پیشنهاد می‌شود مصرف آن در افراد مبتلا به دیابت به صورت محدود صورت بگیرد.

  • درمان و بهبود زخم‌های دیابتی

از عسل دیابتی نه تنها به صورت خوردنی، بلکه صورت موضعی  بر روی زخم‌های دیابتی نیز به کار می‌رود. تحقیقات انجام شده در این زمینه ثابت می‌کند که مالیدن عسل دیاتبی بر روی زخم‌های دیابتی، می‌تواند در بهبودی سریع این زخم‌ها موثر باشد و حتی در مواردی از قطع شدن عضو نیز جلوگیری کند.

عسل‌ های مناسب برای افراد قند

باید به این نکته توجه داشت که هر عسلی برای افراد دیابتی مناسب نیست. می‌توان از عسل به عنوان یک جایگزین مقوی برای مصرف انواع قند و شکر نام برد اما همچنان افراد دیابتی باید احتیاط را در مصرف این ماده شیرین و خوشمزه به کار ببرند. به طور کلی خواصی مانند فروکتوز، ساکارز  و دیگر مواد تشکیل دهنده عسل، در انواع مختلف این ماده متفاوت است و یکی از مواردی که جزء موارد منع مصرف دیابت شناخته می‌شود، متیل گلیوکسال است که برای سلول‌های بدن انسان شدیداً سمی است و زمانی عوارض منفی آن به خصوص در افراد دیابتی بروز پیدا می‌کند که، افراد دیابتی عسل‌هایی همچون برینگا را مصرف کنند. طبق تحقیقات انجام‌شده در سال ۲۰۰۶ ثابت شده است که متیل گلیوکسال با مراحل اولیه مقاومت در برابر ترشح انسولین ارتباط دارد و حتی قرار گرفتن کوتاه مدت سلول‌ها در معرض این ماده می‌تواند باعث مسدودشدن مسیر سیگنال دهی ترشح انسولین شود. از طرفی این ماده در برخی از عسل‌هایی که حرارت دیده‌اند ممکن است یافت شود. مهم‌ترین عسل‌هایی که مصرف آن‌ها به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود، (جهت مشاهده عسل مقوی گوارش کلیک کنید)عبارتند از:

  • عسل قنقال وحشی
  • عسل آویشن
  • عسل گشنیز
  • عسل گون
  • عسل اکالیپتوس
  • عسل وحشی
  • عسل زرشک

جهت مشاهده صفحه اینستاگرام کلیک کنید

5/5 - (6 امتیاز)